Зверев втрещен от нечестната игра на Медведев

Александър Зверев обвини Даниил Медведев в нечестна игра след загубата от него на осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло.

Германецът пропусна два мачбола и отстъпи с 6:3, 5:7, 6:7 (7) след повече от три часа. При ръкуването след края на мача Зверев не погледна умишлено съперника си, а след това се оплака от поведението му.

„Той е един от най-нечестните играчи в света. Приемам честността и спортсменството много, много сериозно. За съжаление, той няма нищо от това“, каза Зверев пред „Скай Германия“.

Олимпийският шампион имаше два шанса да сервира за спечелване на мача при 5:4 във втория и в третия сет, а в тайбрека пропусна два мачбола. При 5:4 за Зверев във втория сет Медведев махна една от летвите, които държат мрежата, и я пусна на земята, но не получи предупреждение.

„Той опитва всичко, когато изостава. Изключително разочарован съм от това като спортист“, каза Зверев.

Той посочи още един пример – как Медведев е поискал пауза за тоалетна при 3:4 в третия сет, въпреки че не е имал право на такава.

„Има хиляди ситуации, в които той усеща, че започвам да играя по-добре, и опитва нещо всеки път“, допълни Зверев.

Той все пак подчерта, че руснакът е един от най-добрите тенисисти в света и заяви, че е трябвало да се справи по-добре.

„Разбира се, че може да се спори дали всичко това трябваше да ме разсейва. Това е моя вина, така че беше лошо от моя страна. Но все пак смятам, че честността винаги трябва да е част от спорта“, каза още Зверев.

Медведев пък се оплака от това, че е бил освиркван от публиката. За мача той каза: „Саша на два пъти сервира, така че вероятно трябваше да се справи по-добре.“

Четете още

Избор на редактора