Израел пълни с морска вода тунелите на Хамас

Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите на „Хамас“ в ивицата Газа, съобщават „Уолстрийт джърнъл“ (Wall Street Journal) и ЕйБиСи Нюз (ABC News), като цитират неназовани официални американски представители, предаде Ройтерс.

„Уолстрийт джърнъл“ посочва, че процесът вероятно ще продължи със седмици. ЕйБиСи Нюз съобщава, че наводняването изглежда ще бъде ограничено, докато Израел направи оценка на ефективността на стратегията.

Израелската армия не коментира информацията, отбелязва Ройтерс. Представител на министерството на отбраната не отговори на искането за коментар.

Някои представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че наводняването може да помогне за унищожаване на тунелите, където Израел смята, че въоръжената палестинска групировка крие заложници, бойци и муниции, пише „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Ройтерс. Други официални представители изразиха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода, допълва вестникът.

Американският президент Джо Байдън отказа да отговори директно на въпрос за наводняването на тунелите, като спомена само уверения, че в набелязаните зони няма заложници, съобщава още Ройтерс.

Четете още

Избор на редактора