Кой е Мохамед Ал Хаджри – талисманът на проклятието в Катар?

Човек, който е известен с това, че донесе лош късмет на отборите от Световното първенство по футбол тази година, носейки техните знамена, беше затрупан с хиляди искания от марокански фенове да облече фланелка на Франция за мача тази вечер.

Предишни турнири от Световната купа включваха животни, като октопода Пол през 2010 г. или котката Ахил през 2018 г. , прогнозирайки резултатите.

Тази година обаче това е Мохамед Ал Хаджри, на 31, от Оман – актьор и влиятелен човек в социалните медии, известен като „Mjomba“ – който успя да предскаже губещите в доста мачове, пише The National.

Наричан в социалните медии „талисмана на световното първенство“, всеки отбор, който е подкрепял досега, е загубил мача си.

Във вторник  Ал Хаджри публикува в Instagram, че ще подкрепя Хърватия и отиде на стадиона, облечен в червено-бялата футболна фланелка. Хърватия загуби от Аржентина с 3-0.

Той пристигна в Доха от Оман за откриващия мач между Катар и Еквадор, облечен в национална рокля и лилав шал. Домакините в крайна сметка загубиха с 2:0.

Ал Хаджри отиде на мача Саудитска Арабия срещу Аржентина, облечен с фланелката с номер 10 на Меси и в крайна сметка Аржентина загуби с 2-1 в мач, смятан за една от най-големите изненади в историята на световните първенства.

Отхвърляйки го като просто съвпадение, той се върна в Оман.

Върна се обратно в Катар за мача на Англия срещу Сенегал, облечен в цветните червени, зелени и жълти цветове на африканската нация върху националната си рокля. Сенегал загуби с 3-0.

Неговите последователи също забелязаха, че отборът, който той подкрепяше, губеше своите мачове и затова г-н Ал Хаджри реши да развесели отбора, който искаше да загуби.

„Купих рокля с корейско знаме от Souq Waqif, за да аплодирам за Южна Корея срещу Бразилия. След 37 минути Бразилия вкара четири гола“, каза той в социалните мрежи.

„Имаше марокански фен до мен и му казах какво се е случило и ме помоли да не идвам на стадиона за мача Мароко срещу Испания.“

Г-н Ал Хаджри носеше испанските цветове и отиде на стадиона с мароканските фенове и проклятието отново проработи – мачът завърши 0-0, но Мароко премина след дузпи.

Неговите видеоклипове и снимки станаха вирусни в социалните медии и привлякоха повече внимание на глобалното събитие поради хумористичното му представяне във видеоклиповете му.За четвъртфинала Бразилия срещу Хърватия той носеше известните златни и зелени цветове на южноамериканската страна. Мачът завърши 1-1, но Хърватия продължи напред след дузпи.

Като фен на Аржентина той реши да промени цвета си на Холандия за техния четвъртфинал, който те загубиха с дузпи.

„Мароканските фенове ме помолиха да облека Португалия за мача им на четвъртфиналите и аз го направих. Проклятието се случи отново и Португалия загуби“, каза той.

Няколко туита през последните дни показват, че марокански фенове са се обърнали към Ал Хаджри след мача с Португалия и са го помолили да облече френските цветове за мача им в сряда.

Четете още

Избор на редактора