Марио Марков e Пътен полицай на годината

Марио Марков е тазгодишният „Пътен полицай на годината“. Негови подгласници са Мартин Пасков и Венцислав Свирецов

Марио Марков от отбора на ОДМВР-Габрово е носителят на приза „Пътен полицай на 2023 г.“. В индивидуалното класиране след него се наредиха Мартин Пасков от СДВР и Венцислав Свирецов от първия отбор на ОДМВР-Бургас. Тримата призьори получиха и карти на СБА, предоставени от председателя на Съюза инж. Емил Панчев, който е партньор в състезанието.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на габровската дирекция, следвани от колегите им от СДВР и ОДМВР-Смолян.

В надпреварата, която се състоя вчера на Морската гара в Бургас, сили мериха 29 мъжки и 4 дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

При дамите най-добре се представи в индивидуалното класиране Кристина Андонова от ОДМВР-Ямбол, следвана от колегите й от ОДМВР-Стара Загора Биляна Боева – Господинова и Красимира Добрева. В отборното класиране при жените на първо място се класираха дамите от Стара Загора, следвани от колегите им от Русе и Варна.

Наградите на победителите бяха връчени на церемония снощи, на която присъстваха директорът на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция“, ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов,  д-р Надежда Тодоровска от БЧК и Мария Лазарова от ДАБДП.

Четете още

Избор на редактора