Нищо. Няма. Да стане

Сега ще направя една политическа прогноза. Нищо няма да стане. Това е най-точният отговор на всеки един задълбочен политически въпрос, свързан с България. От доста време насам. Той не се променил, и няма и да се промени. Нищо. Няма. Да стане.

Борисов и Пеевски ще ни управляват докато са живи. Избори дали ще има сега, или няма да са сега, няма никакво значение. Ще се разберат. И Борисов и Пеевски го осъзнаха прекрасно през изминалите 9 месеца. Третата гарнитура може да мръдне. За сега е ПП. Като ги гледам как удобно пият мазни турски кафета, ще изкарат. За сега ще гледаме политическия колос Денков, и още по-убедителната Мария Габриел, и това е. С избори, или без.

Надежда за промяна Ви предлагам да загърбите. Те, около 60%, тоест мнозинството български граждани, отдавна са стигнали до този извод. За това и не се занимават да ходят на избори. И са абсолютно прави.

В следващите дни ще се изприказват всякакви приказки, за изключително “трудно постигнатия компромис в името на “стабилността”. “В името на държавата”. “Парламентаризмът се е възродил”. Не бих се учудил ако от дълбините на демократичната анализаторска общност (те самите така се наричат) някой не произведе бисера, че “българските политици са започнали да приличат на техните западни колеги”, или някоя подобна тъпотия. Предлагам Ви, като ги чуете да смените канала. И да пуснете нещо от сорта на “Ергена”, или “Съни бийч”, или каквото там намерите. Ще убие по-малко мозъчни клетки.

Нищо. Няма. Да стане. Ще продължим да сме в същото жалко състояние на безпътица, съчетано с умерени икономически облаги, които ще потискат всякакво чувство за фрапантна несправедливост. Докато същите тези тарашат държавата. Ще продължат да го правят.

Нищо. Няма. Да стане.


От Фейсбук профила на автора

Четете още

Избор на редактора