Новак Джокович спечели 24-та титла от “Големия шлем”

Новак Джокович спечели 24-та титла от “Големия шлем” след триумф в US Open с победа на финала 6:3, 7:6(5), 6:3 за 3 часа и 17 минути игра над Даниил Медведев.
Това е своеобразно отмъщение от страна на сърбина за загубата на същата сцена и същия етап през 2021 година. Великият Ноле вече има две титли повече от Рафаел Надал, а от понеделник ще бъде и номер 1 в световната ранглиста.
Това бе 15-тият двубой между двамата топ специалисти на твърди кортове, като Ноле вече води с 10:5 победи, но пък именно Медведев го надви на същата сцена преди две години, а и този сезон в Дубай. Джокера изглеждаше сякаш и тази кампания ще опита подобно постижение, след като триумфира в Австралия и в “Ролан Гарос”, но беше лишен от трофея на “Уимбълдън” от Карлос Алкарас. Повечето фенове очакваха повторение на дуела за “мейджър” титлата, но Медведев напомни колко неудобен съперник е на тази настилка и елиминира новия любимец на феновете.
В настоящия финал обаче Джокович беше безкопромисно по-добрия тенисист, независимо че във втория сет изглеждаше изморен и изтощен, от което обаче не се възползва Медведев. Ноле вече трудно може да срещне аргументи срещу прозвището си за най-великия на всички времена.

Четете още

Избор на редактора