Отвлякоха родителите на колумбийски национал

Родителите на 26-годишния футболист на Ливърпул Луис Диас са били отвлечени късно снощи от двама маскирани нападатели, които са били на мотоциклети, съобщиха медиите в родината на играча Колумбия.

Инцидентът е станал в Баранкас, Ла Гуахира, но подробностите остават неясни, докато служителите се опитват да определят какво е довело до отвличането. Районът Ла Гуахира е мястото, на което е израснал Диас. Според някои медии, родителите на Диас са били спрели на бензиностанция и там са били атакувани от престъпниците.

Майката е освободена, докато положението и местонахождението на бащата са неизвестни. В операцията по освобождаването на все още намиращия се в неизвестност родител на играча участват както местната полиция, така и военните.

Генералната прокуратура на Колумбия в свое съобщение до медиите написа, че полицията и военните са „в спешни действия, за да открият местонахождението на тези хора, да изяснят фактите и да намерят отговорните“. Изградени са контролно-пропускателни пунктове за проверка на мотоциклети и други превозни средства в цяла Северна Колумбия.

„Вече приехме майката. Тя е в добро здраве, уплашена е, но е добре. Отведоха бащата с мотоциклет, изкараха го от колата и го замъкнаха към мотора. Това знаем, каза полицейски източник за вестник SEMANA.

Президентът на Колумбия Густаво Петро също потвърди, че майката на футболиста Силенис Маруланда е открита и е в безопасност, съобщи Ройтерс.

Четете още

Избор на редактора