От БАБХ готвят нови дела срещу „Евролаб 2011“

От БАБХ подготвят нови съдебни искове срещу частната фирма „Евролаб 2011“, с която Агенцията има сблъсък около ГКПП „Капитан Андреево“. Това обяви шефът на Агенцията проф. Христо Даскалов пред БНР.

„По договора с „Евролаб 2011″ и взаимоотношенията през годините имаме още безкрайно много аргументи, които предстои в близките дни да реализираме със съдебни актове“, категоричен бе той.

Проф. Даскалов добави, че очаква в съда да бъде обжалвана и новата му заповед, с която отново на практика трябва да се спре товаренето и разтоварването на „Капитан Андреево“ от страна на фирмата.

„На границата в момента всичко е спокойно – посочи шефът на БАБХ. – Всичко си е абсолютно нормално, нямаме задържане на камиони, няма недоволство от вносителите и износителите. Нямам никакви сигнали, че има някакво безредие отново или, че имаме някаква атака отново“.

Проф. Христо Даскалов коментира по повод одита от страната на ЕК, че предварителните доклади излизат не по-рано от 2 до 3 месеца след извършването на одита – тоест към края на септември, а финалният доклад – към края на годината.

Шефът на БАБХ коментира и ситуацията около сайта на Агенцията, който пострада след хакерска атака.

„Сайтът на Агенцията все още не е достъпен, но ще има абсолютно нов сайт, модерен и максимално защитен от хакерски атаки. Пораженията по ветеринарната система  ВетИС (VetIS) са минимални и данните от нея се прехвърлят на облака на правителството“, разясни проф. Даскалов.

Той не даде категоричен отговор дали има намерение да се кандидатира за депутат.

Четете още

Избор на редактора