ПАОК на Десподов се класира за елиминациите

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов изигра 81 минути на високо ниво за равенството на ПАОК 2:2 на свой терен срещу шотландския Абърдийн в Лигата на конференциите.

Гръцкият отбор събра 10 точки и остава начело в класирането на група G и така се класира за елиминациите през пролетта предсрочно, съобщи БТА.

Домакините от Солун имаха надмощие през по-голямата част от мача, но не успяха да стигнат до успеха, а вместо това бяха наказани при единствените две атаки на шотландския отбор.

Дюк откри за гостите за Абърдийн в 14-ата минута, но в 23-ата бразилецът Тайсон възстанови равенството след асистенция на Кирил Десподов.

След почивката ПАОК отново натисна и стигна до пълен обрат, като този път Мбвана Самата се разписа за 2:1, използвайки хитрото подаване на Трост-Еконг. Но радостта на гърците беше кратка, тъй като три минути по-късно Джейми Макграт изравни, наказвайки нова грешка на отбраната.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

В другата среща от групата Айнтрахт стигна до успеха с 1:0 в Хелзинки с попадението на Фарес Шаиби половин час след началото на второто полувреме.

Четете още

Избор на редактора