Петима мигранти берат душа след катастрофата снощи

11 мигранти са пострадали при катастрофа с джип снощи на АМ „Тракия”. 8 от тях са в по-тежко състояние, заяви в ефира на „Събуди се” зам.-директорът на болницата в Ямбол д-р Валентин Вълчев, който е приел част от ранените.

В областната болница в Сливен са приети други трима от пострадалите мигранти. По информация на NOVA петима са с опасност за живота.

Джипът се е обърнал в полето на 278 км на магистралата в посока София. Шофьорът се е опитал да избяга, но е заловен от полицията. При инцидента има и един загинал.

„Общо осем пострадали приехме в Спешното отделение в нашата болница. След направена томография се оказа, че двама от тях са с тежка черепно-мозъчна травма и бяха приведени в най-близката неврохирургия в Сливен.

От останалите хоспитализирани – трима са с тежки травми и опасност за живота, двама – с тежки гръдни травми и един с черепно-мозъчна травма. Останалите трима са в стабилно състояние”, обясни д-р Валентин Вълчев.

По думите му шофьорът на джипа е с тежка черепно-мозъчна травма. Доктор Вълчев заяви, че мигрантите са млади хора, на възраст около 20-25 години, от Сирия. „Контактът ни с тях е труден. Дори на английски език не можахме да осъществим комуникация”, подчерта медикът. И допълни: „Шофьорът е бил с документи за временно пребиваващ. Има ЕГН и местожителство в град Стара Загора”.

Четете още

Избор на редактора