„Промяната“ отказа среща с ГЕРБ без лидерите си

От „Продължаваме промяната“ са изпратили и официално писмо до ГЕРБ, в което обясняват, че няма да отидат на срещата без лидерите си Кирил Петков и Асен Василев, които са в чужбина.

Това съобщи в кулоарите на парламента акад. Николай Денков минути преди часа на срещата.

За да бъде срещата съдържателна и достатъчно отговорна, трябва да бъдат лидерите на партиите. Предложихме им да има такава среща веднага, след като се върнят от летището лидерите, за да присъстват.

Лично информирам по телефона Десислава Атанасова, каза Денков. Очевидно за тях не е важна съдържателна среща, а протоколна, коментира той.

Денков коментира и искането на Мария Габриел правосъдният министър да внесе във ВСС искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

Отдавна казваме, че главният прокурор е проблем на правосъдната система не толкова като личност, колкото като човек, който не подлежи на контрол.

Когато обсъждахме програмите, нямахме разминаване по този въпрос. Това е един от важните резултати, коментира той.

Подкрепата за правителство е много по-сериозна. Тук става въпрос какво ще бъде свършено и кой ще носи отговорност, коментира той. Редно е, след като са ни поканили на тази среща, да отидем и да видим.

Те ни канят, казваме, че не можем, няма как да отидем, при положение че ги няма лидерите на партията. Когато се прави сериозна съдържателна среща, редно е да отидат всички лидери. Ако ще се прави протоколна среща, достатъчно такива сме направили, каза още Денков.

Четете още

Избор на редактора