Реал схруска Барса в Рияд, грабна 13-та Суперкупа

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания по футбол за 13-и път в историята след победа над Барселона с 4:1 във финала на турнира, игран в Рияд (Саудитска Арабия) и взе реванш за миналогодишното поражение във финалния сблъсък. Победата е четвърта за Реал срещу каталунците в последните пет срещи между двата тима в тази надпревара. „Белия балет“ увеличи серията си без загуба на 21 срещи във всички турнири.

Винисиус Жуниор реализира хеттрик за гранда от Мадрид само за едно полувреме. Той донесе преднина от 2:0 за Реал още до десетата минута на мача, вкарвайки на два пъти в рамките на три минути. Бразилецът бе точен в седмата минута след извеждащо подаване от Джуд Белингам, реализирайки първия си гол след завръщането на терена след контузия. В десетата минута той се разписа отново, оползотворявайки асистенция на сънародника си Родриго.

Феран Торес удари греда за Барселона в 12-ата минута, а в 33-ата Роберт Левандовски успя да намали след силен удар към вратата на противника за 1:2.

Само шест минути по-късно обаче Винисиус Жуниор оформи хеттрика си с трето попадение за 3:1 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на Роналд Араухо, а в 64-ата минута Родриго се разписа за крайното 4:1.

Каталунците доиграха срещата с човек по-малко заради втория жълт и съответно червен картон за уругваеца Араухо в 71-ата минута отново за нарушение срещу Винисиус Жуниор.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора