Руски ракети поразиха хотел в Харков

Две руски ракети удариха хотел в центъра на втория по големина украински град Харков снощи, като раниха 11 души, от които един тежко, съобщи областният управител, цитиран от Ройтерс.

На снимки, публикувани в интернет, се вижда, че много от прозорците са изпотрошени, има разрушени балкони и големи купчини отломки на улицата долу.

Губернаторът на Харков Олег Синегубов написа в „Телеграм“, че ударът около 22:30 ч. местно време е бил нанесен с ракети С-300 в Киевския район на града.

„Девет от ранените са откарани в медицински заведения“, пише Синегубов в приложението за съобщения. „Един от тях, 35-годишен мъж, е в тежко състояние“, добави той. Сред ранените са и гостуващи турски журналисти, пише той.

Ръководителят на прокуратурата в Харков Олександър Филчаков заяви във видеоклип, публикуван в „Телеграм“, че 23-ма гости и осем души персонал са били в хотела, когато са ударили ракетите.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че са нанесени щети и по няколко къщи в района, както и по производствено предприятие и автосалон.

Четете още

Избор на редактора