Сити записа 4 мача без победа. Не е било от 2017 г.

Астън Вила победи Манчестър Сити с 1:0 в среща от 15-ия кръг във Висшата лига. Леон Бейли в 74-ата минута отбеляза единственото попадение в мача. Футболистите на Унай Емери има пълно превъзходство през цялата среща. В заключителните минути удар на Дъглас Луис се отби от гредата на вратата пазена от Едерсон, който направи куп спасявания и спаси Сити от разгром.

Астън Вила изместиха Манчестър Сити от на трето място в класирането. Отборът от Бирмингам вече има 32 точки, а Ман Сити остана 4-и с 30 пункта.

Манчестър Юнайтед също погледна към челните места, след като се наложи с 2:1 над Челси. Двубоят на стадион „Олд Трафорд“ бе динамичен и предложи редица интересни моменти. Бруно Фернандеш пропусна и дузпа в 9-ата минута за домакините от Манчестър. Скот Мактоминей бе герой за „червените дяволи“ в тази среща. Националът на Шотландия отбеляза и двете попадения за успеха. Той бе точен в 19-ата и 70-ата минута. За гостите се разписа Коул Палмър в края на първото полувреме.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Ливърпул победи с 2:0 като гост Шефилд Юнайтед и затвърди втората си позиция в класирането. Състава воден от Юрген Клоп събра 34 точки, което е с 2 по-малко от лидера Арсенал.

Капитанът на Ливърпул Вирджил ван Дайк даде аванс на своя тим в 37-ата минута, а в добавеното време на мача Доминик Собослай оформи крайния резултат.

Четете още

Избор на редактора