Холанд не спира да бележи, заби три на Фулъм

Манчестър Сити спечели с категоричното 5:1 у дома срещу Фулъм в двубой от четвъртия кръг във Висшата английска лига. Шампионите, водени от мениджъра Пеп Гуардиола, постигнаха нов клубен рекорд с 18-тия си последователен успех пред собствена публика.

Лондончани играха без Жоао Палиня, чийто трансфер в Байерн Мюнхен пропадна, а в 31-ата минута Хулиан Алварес откри резултата в полза на „небесносините“, разписвайки се в трети пореден домакински двубой.

Само две минути след това Тим Рийм изненадващо изравни, а Нейтън Аке върна аванса за Сити в петата минута на допълнителното време на първата част след центриране от ъглов удар на Фил Фоудън.

След почивката превъзходството на отбора от Манчестър беше огромно. С хеттрик се отличи звездата Ерлинг Холанд. Норвежкият национал беше точен в 58-ата, 70-ата минута от дузпа и в добавеното време, като преди това нямаше вкарано попадение у дома в последните четири мача на европейския клубен шампион.

Манчестър Сити, който отправи общо 61 удара към вратата на столичани, има пълен актив от 12 точки на първото място в класирането до момента.

Фулъм е с 4 точки на 13-та позиция до момента.

В друга среща от кръга Тотнъм постигна категорична победа с 5:2 като гост след обрат срещу новака в елита Бърнли. Лондончани изостанаха в резултата още в четвъртата минута след попадение на Лайл Фостър, но изравниха след малко повече от четвърт час игра чрез Хьон-мин Сон, който се разписа след добра комбинация с Манор Соломон.

Кристиан Ромеро изведе Тотнъм напред във втората минута на допълнителното време на първата част. Новото попълнение Джеймс Мадисън в 54-ата минута покачи резултата на 3:1, а кореецът Сон оформи хеттрика си с попадения в 63-ата и 66-ата минута след асистенции на Соломон и Педро Поро.

Домакините върнаха един гол чрез Джош Браунхил дълбоко в добавеното време на двубоя.

Тотнъм е на втора позиция с 10 точки, докато Бърнли има четири поредни поражения на дъното в класирането.

Челси изненадващо загуби с 0:1 у дома срещу Нотингам Форест. Попадение на Антъни Еланга три минути след почивката осигури ценния успех в полза на гостите, които се намират на девето място в класирането 6 точки.

След поредния си колеблив старт на кампанията „сините“ са едва на 11-та позиция с две точки по-малко от днешния си противник.

По-късно тази вечер е двубоят на Нюкасъл като гост срещу Брайтън. В неделя е дербито на кръга между Арсенал и Манчестър Юнайтед, които завършиха съответно на второ и трето място в класирането миналия сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора