Шефът на „Топлофикация София“ призна гафа и обеща да се поправи

Сметките, които са с грешно начислено ДДС, без съмнение ще бъдат коригирани. Нужни са ни няколко дни, за да има съвместно решение на „Топлофикация София“ и Министерството на финансите. Това заяви Александър Александров, изпълнителен директор на „Топлофикация София“ пред bTV. Така той призна гафа на дружеството със сметки с грешно начислено ДДС, за който алармира омбудсманът Диана Ковачева и бе потвърдено от Министерството на финансите.

Шефът на столичната „Топлофикация“ опита да се измъкне от конфузната ситуация с коментар, че дружеството няма интерес да начислява грешно ДДС.

„Разминаването идва от това, че досега начислявахме 20% на всички сделки в миналия регулаторен период, който приключи на 30 юни. Отоплителният сезон от ноември до април“, заоправдава се Александров.

Той опита и да разубеждава хората масово да се отказват от топлоподаването заради непосилните сметки, които им точат от „Топлофикация-София“.

“Не препоръчвам на никого да изключва топлоподаването си, защото ще натовари своите съседи, но и това остава най-евтиният вариант“, изцепи се Александър Александров.

Шефът на столичната „Топлофикация“ коментира още, че Дружеството може да работи над 3 месеца на мазут, ако няма необходимите количества газ. Александър Александров допълни, че за оцеляването на „Топлофикация“ е нужно да бъдат разработени спешни варианти за инвестиции.

„Одържавяването е само един елемент. Модернизацията на „Топлофикация“ няма алтернатива. Трябва да се намери сериозен инвеститор, който да я реализира. Има съгласие между общината и държавата относно оздравителния план“, подчерта изпълнителният директор на “Топлофикация София“.

Четете още

Избор на редактора