Ще се върне ли Ибра в Милан като треньор

Завършилият кариерата си шведски футболист Златан Ибрахимович може да се завърне като треньор в италианския Милан, съобщава вестник „Кориере дела Сера“.

Според изданието, Ибрахимович обмисля оферта от собственика на Милан Джери Кардинале. Интерес към завръщането на шведа има и старши треньорът на клуба Стефано Пиоли.

Вестникът твърди, че за да приеме офертата, Ибрахимович трябва да вземе решение за бъдещия си „начин на живот“, като финансовите условия и конкретната позиция за бившия играч на Милан не са от значение. Близките на Ибрахимович допускат завръщане в клуба, тъй като синовете му играят в Академията на Милан и той често посещава града.

42-годишният Ибрахимович обяви, че се оттегля от футбола през юни. Шведският нападател игра за Милан от 2020 до 2023 година, както и от 2010 до 2012-а. С тима той два пъти стана шампион на Италия (2011, 2022), както и носител на Суперкупата на страната (2011).

Нападателят е възпитаник на шведския Малмьо, от който беше част от 1999 до 2001 година. След това той е носил екипите на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Лос Анджелис Галакси. Заедно с Интер шведът стана три пъти шампион на Италия, спечели титлата в Испания с Барселона, Суперкупата на страната и Суперкупата на УЕФА. С ПСЖ Ибрахимович има четири шампионски титли и две Суперкупи на Франция, а с Манчестър Юнайтед завоюва Купата на лигата, Суперкупата и Лига Европа.

Най-добрият голмайстор на Швеция за всички времена с 62 гола в 122 мача, Ибрахимович напусна националния отбор след Евро 2016, но се върна през 2021-а за неуспешната им квалификационна кампания за Световното първенство.

През 2013-а Ибрахимович бе удостоен с наградата „Ференц Пушкаш“, която се присъжда ежегодно от Международната футболна федерация (ФИФА) на автора на най-красивия гол, който той реализира в приятелски мач срещу Англия. Нападателят е избиран 12 пъти за футболист на годината в Швеция.

Четете още

Избор на редактора