Ясни са осминафиналистите в Шампионска лига

Вече са ясни всички осминафиналисти в Шампиоснка лига. Големи грандове си проправиха път към следващата фаза, но станахме свидетели и на доста приятни изненади.

Групите си спечелиха Байерн, Арсенал, Реал Мадрид, Реал Сосиедад, Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и Барселона.

Втори останаха Копенхаген, ПСВ, Наполи, Интер, Лацио, ПСЖ, РБ Лайпциг и Порто.

Група F от Шампионската лига оправда прозвището си „Група на смъртта“ и четирите отбора в нея до последните минути водиха битка, за да играят и напролет в евротурнирите.

В крайна сметка за 1/8-финалите в ШЛ се класираха „Борусия“ (Д) като победител и „Пари Сен Жермен“. Двата отбора завършиха групата с мач помежду си, който приключи 1:1. Воденият от Луис Енрике френски доминант имаше трудности в Дортмунд, а гол на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе в 76-ата мин. бе отменен, но в крайна сметка задържа втората си позиция, благодарение само на по-добрата си голова разлика от „Милан“.

Големият губещ в групата се оказа „Нюкасъл“, който поведе с ефектен гол на бразилеца Жоелинтон в домакинството срещу „Милан“, но допусна обрат до 1:2 след попадения на Кристиан Пулишич и Самуел Чуквуезе. Победата позволи на „росонерите“ да завършат трети и да се класират за елиминациите на втория по сила евротурнир – Лига Европа. Силно амбицираният „Нюкасъл“ пък приключва участието си в Европа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора