Барса и Жирона са аут от турнира за Купата на Краля

Тимът на Барселона допусна ново разочарование през сезона, като отпадна от турнира за Купата на краля в Испания, елиминиран от Атлетик Билбао с 2:4 в мач с продължения.

Редовното време на срещата завърши 2:2, като в продълженията с попадения на братя Уилямс баският тим спечели и се класира за полуфиналите на турнира. Първо Иняки, който се върна в отбора след бързото отпадане на Гана от Купата на африканските нации, вкара за 3:2 в 106-ата минута, а след това и по-малкият Нико се разписа в последните секунди на срещата.

В редовното време отборът на Шави Ернандес допусна попадение още след 36 секунди игра, като Гарусета се разписа, а каталунците отново показаха големи слабости в защита.

Барселона все пак направи пълен обрат чрез голове на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Атлетик изравни веднага след почивката, благодарение на Сансет, който засече с глава центриране на Нико Уилямс.

Ламин Ямал пропусна да донесе успеха на тима на Шави, като два пъти не успя да вкара, останал сам срещу вратаря.

Така Барселона претърпя поредното разочарование през сезона, след като е на трето място в класирането на Ла Лига, изоставащ на осем точки от лидера Жирона, и бе унижен от Реал Мадрид с 1:4 във финала за Суперкупата на страната.

В другия четвъртфинал от сряда вечер Майорка отстрани лидера в класирането Жирона с 3:2. Така Майорка се класира за първи път за полуфиналите на Купата на краля от 20 години насам.

Мачът бе изгледан на живо от тенис легендата Рафаел Надал. Домакините поведоха в резултата с 3:0 с голове на канадския национал Кайл Ларин и две попадения на Абдон Пратс. В 67-ата минута Антонио Раило от Майорка бе изгонен от терена за втори жълт картон, а Жирона успя да върне до края на срещата две попадения чрез Кристиан Стуани от дузпа и Савио в добавеното време. Това бе едва второ поражение за каталунците през целия сезон, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора