Барса – Реал е финалът за Суперкупата на Испания

Барселона победи с 2:0 Осасуна и се класира за финала в турнира за Суперкупата на Испания, където феновете от целия свят очакват „Ел Класико“ срещу Реал (Мадрид). Снощи Белия балет се справи с 5:3 след продължения с Атлетико (Мадрид) и така двата гранда на испанския футбол отново ще спорят за този трофей, след като така се случи и миналата година. Мачът се игра в Рияд, като това е третата година от договора на Испанската федерация със Саудитска Арабия за разиграването на трофея по този начин.

След нулево първо полувреме Роберт Левандовски откри резултата в 59-ата минута, а младата надежда Ламин Ямал, който влезе като смяна, оформи крайния резултат 180 секунди след началото на добавеното време.

Преди почивката Барселона няма как да се гордее с представянето си. Те владееха топката, но по-чистите положения бяха за Осасуна. В 59-ата минута Левандовски откри резултата. Основната работа по отнемането на топката свърши Андреас Кристенсен, който представи топката на Илкай Гюндоган. Германският полузащитник подаде на ветерана в атаката, който влезе от ляво на вътре, получи пресичащия пас и с десния крак по земята не остави шанс на вратаря Серхио Ерера. Играчите от Памплона претендираха срещу съдията, че при изграждането на атаката е имало фаул на Френки де Йонг, но съдията Алехандро Муньос не реагира изобщо.

Жоао Феликс и Педри се появиха веднага след попадението, опитвайки се да дадат на атаката на Барса повече креативност и искра, а Феликс почти удвои преднината с едно от първите си докосвания и удар, който изискваше брилянтно спасяване от Ерера. След това обаче картинката не се промени на терена и Осасуна потърси изравняването, но така и не създаде реални опасности за вратаря Иняки Пеня, който застана под рамката. Но втори гол падна в тяхната врата, дело но резервата Ламин Ямал в 93-ата минута. Жоао Феликс този път асистира, а треакторията беше сходна като тази при първото попадение.

По този начин Реал (Мадрид) и Барселона ще спорят за Суперкупата на страната в неделя, 14-и януари, от 20:30 часа, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора