Единият брат Аргиров с 6000 евро пенсия

Светослав Аргиров ще получава смайващата за България пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв. Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Там той е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато в България могат единствено да сънуват.

Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти днес взимат мизерни възнаграждения за годините, в които са имали активна кариера.

В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган, а през уикенда забива по клубовете с рок тайфа и по този начин налива още средства във фамилния бюджет.

„В Норвегия хонорарите са галактически спрямо тези в България, защото скандинавската страна е една от най-богатите в Европа, а стандартът е извънредно висок. Пенсията ме държи там, но при всяка опция се връщам, с цел да се кача на сцената с брат ми“, споделя Светослав, чиято съпругата е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят пищно и не се лишават от нищо. Имат голяма къща с 2 декара двор, пише „Блиц“.

Светослав живее в Норвегия от 1996. Заминава в началото на демокрацията, когато двамата с брат си вземат решение да прекратят кариерата си, пише изданието „България през днешния ден“. Благовест споделя, че търсят нов дом за Светослав в България, който има желание да се устрои у нас и да продаде парцела си в Норвегия.

Четете още

Избор на редактора