Нюкасъл нанесе първа загуба на Арсенал

Нюкасъл победи с 1:0 Арсенал в един от най-очакваните мачове от 11-ия кръг на Висшата лига на Англия. Двубоят се превърна в истинска битка, а победното попадение на Антъни Гордън в 64-тата минута предизвика много спорове. Това бе и един от само трите точни удара за някой от двата отбора в целия мач.

Първата дискусионна ситуация дойде в 37-мата минута, когато Кай Хаверц получи само жълт картон за фаул в краката на Шон Лонгстаф.

Спорните съдийски решения обаче кристализираха през второто полувреме и по-конкретно в 64-тата минута, когато падна попадението на Гордън.

Първо от щаба на Арсенал претендираха, че топката е напуснала игрищите преди центрирането към Жоелинтон в наказателното поле. След това „артилеристите“ не бяха доволни, че не е свирен фаул срещу техния защитник Габриел Магаляеш. Единствено претенциите им за засада на Гордън, който вкара от не повече от 50 сантиметра бяха напълно неоснователни.

До края на двубоя битката по терена беше в повече, отколкото чисто футболните отигравания и нов гол не падна.

В класирането Арсенал остава на трета позиция с 24 точки, на три зад лидера Манчестър Сити. Нюкасъл е шести с 20 точки, уточнява БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора