Селтик взе дербито на Глазгоу, дръпна с 12 т. на Рейнджърс

Два гола на десния защитник Джеймс Таверниър не стигнаха на Глазгоу Рейнджърс да се противопостави на Селтик и дербито на Шотландия, което се игра на „Селтик Парк“ завърши 3:2 за домакините. С успеха си днес „детелините“ събират 88 точки и водят с 12 пред големия си съперник, който остава 2-и седем кръга преди края на шампионата.

Също два гола, но за победителите, вкара японският им нападател Киого Фурухаши, който откри резултата в 26-ата минута, а в 62-ата отново даде преднина за 2:1. Жоао Филипе-Жота в 73-ата покачи на 3:1 и реално този гол се оказа непреодолимо препятствие за отбора на мениджъра Майкъл Бийл. Рейнджърс бяха архитекти на собственото си падение с две ужасни грешки в защитата, наказани след почивката. Джеймс Таверниер вече има 100 гола за тима, но едва ли ще се чувства особено склонен да празнува заради поражението днес.

В 5-ата минута на добавеното време Рейнджърс можеше да стигне то точката буквално с последния удар в мача, след като Борна Баришич стреля над гредата.

Гостите от „Айброкс“ започнаха мача много добре, агресивно, но трябваше първи да преглътнат гол. Чудесна атака по дясното крило беше продължена към Фурухаши, който от средата на наказателното поле откри резултата. Но в последната минута на първата част Таверниър изравни от свободен удар. Той изпрати топката в горната греда, където Джо Фарт нямаше как да я стигне, оттам обаче кълбото се спря в мрежата.

В 62-ата минута ветеранът Стивън Дейвис на два пъти не успя да изчисти топката пред вратаря Алън Макгрегър, но Фурухаши беше най-съобразителен и с мощен изстрел до близката греда вкара за 2:1. В 73-ата минута Жоао Филипе-Жота направи 3:1, след като пресата на Селтик успя, а и вратарят-ветеран на „сините“ не се намеси както трябва. Шест минути по-късно капитанът на Рейнджърс вкара втория си гол, този път с глава, но това се оказа и крайният баланс в мача.

Четете още

Избор на редактора