ПАОК загуби дербито на Солун и слезе от върха

ПАОК (Солун) загуби с 0:1 от Арис (Солун) на своя стадион „Тумба“ в първия кръг на плейофите в гръцкото първенство. Българският национал Кирил Десподов се появи на терена от пейката чак в 70-ата минута, но тимът така или иначе не подобри играта си и логично загуби.

Поражението коства на ПАОК и 1-ото място в класирането, тъй като по същото време АЕК (Атина) разби с 4:0 Ламия като гост и излезе начело в класирането с 62 точки. Така тимът от Солун на 2-ата позиция с 60, а Панатинайкос се изкачи на 3-ата позиция след успех с 3:1 над Олимпиакос в друго горещо дерби. Мачовете в Гърция обаче все още се играят без публика от съображения за сигурност.

30-годишният испански нападател Лорен Морон донесе успеха на Арис с гол в 31-ата минута, който се възползва от подаване на Кике Саверио. За Морон това е 16-и гол през сезона, а Арис е на 5-о място в класирането с 45 точки – на 12 след Олимпиакос и на 11 пред Ламия.

Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу направи две промени в стартовия състав, като пусна за титуляри Маркос Алонсо и Томас Мург. Това обаче не промени поведението на отбора и „черно-белите“ трудно създаваха голови положения. Тимът създаде малко голови положения, като най-чистите бяха пропилени от руснака Оздоев и от младия Цимас, който се появи в заключителните 20 минути.

Първото полувреме беше много лошо откъм зрелище. ПАОК имаше категорично превъзходство със 70% притежание на топката, но намери пред себе си отбор, който затвори всички коридори към зоната пред вратаря Хулиан Куеста.

В 31-ата минута Арис откри резултата при първото си излизане от своето поле. След контраатака Саверио прехвърли Кензиора, топката стигна до Морон , който направи страхотно завъртане около оста си и прониза вратаря Котарски.

През второто полувреме ПАОК опита да направи няколко атаки, но пак се сблъска със защитния блок на Арис. Десподов влезе заедно с младия Стефанос Цимас на терена, но бяха поставени в една зона с Андрия Живкович и нямаше кой знае какъв ефект от това. Българинът имаше една добра възможност, то беше в много малък ъгъл и дори беше изненадан от топката.

В дербито в Пирея Панатинайкос постигна важна победа с 3:1 над Олимпиакос и се върна в борбата за титлата. Два гола за детелините вкара Фотис Йоанидис, а едно добави Атанасиос Бакасетас. За Олимпиакос се разписа Даниел Поденсе, който откри резултата от дузпа в 24-ата минута, но още до почивката Панатинайкос обърна хода с два гола.

Четете още

Избор на редактора