Уникално. 2 чаши дневно от това вино подмладяват кожата

Червено вино от сорта грозде „Мускадин“ – вид мискет, характерен за югоизточните райони на САЩ, подмладява кожата, като подобрява еластичността й, съобщи в. „Дейли мейл“.

Участвалите в изследването 17 жени на възраст между 40 и 67 години пиели по две чаши вино дневно. След три седмици еластичността на кожата и овлажняването й се подобрили значително. Алкохолът обаче е бил премахнат от виното, което означава, че при обикновена почерпка може да няма подобен ефект.

Въпреки това изследването дава надежди за разработване на нови средства срещу ефекта от стареенето.

„Мускадиновото грозде има уникален полифенолен профил в сравнение с други червени сортове. Нашето изследване показва, че полифенолите на произведеното от него вино имат потенциал да подобрят състоянието на кожата, по-специално еластичността и трансепидермалната загуба на вода при жени на средна и в по-напреднала възраст“, каза д-р Линдзи Кристман от университета на Флорида, която е съавтор на изследването.

Заради намалялата еластичност кожата се отпуска с годините. Запазването на влагата в нея осигурява по-ефикасна бариера срещу увреждания.

Четете още

Избор на редактора