Ясни са още 4 осминафиналисти в Шампионска лига

Атлетико (Мадрид) победи с 3:1 като гост Фейенорд в мач от група „Е“ на Шампионската лига. Успехът класира испанците напред в турнира. „Червено-белите“ имат 11 точки на първо място, а след този резултат Лацио също си осигури участие в директните елиминации, като има 10 пункта след 2:0 пред собствена публика срещу Селтик.

Фейенорд ще играе в Лига Европа през пролетта след допуснатото поражение срещу Атлетико. Автогол на Лютсарел Хертрайда в 14-ата минута даде аванс за отбора от Мадрид, а седем минути след това Алваро Мората пропусна да удвои аванса за гостите. Те реализираха втори гол чрез Марио Ермосо, разписал се след асистенция на Пабло Бариос в 57-ата минута.

В 77-ата минута Матс Вийфер върна един гол в полза на Фейенорд, но автогол на Сантиаго Хименес само четири минути по-късно върна спокойствието в състава на Атлетико.

В група „F“ Милан загуби с 1:3 у дома срещу Борусия (Дортмунд). Оливие Жиру пропусна дузпа в полза на „росонерите“ още в шестата минута, а само четири минути след това Марко Ройс откри резултата в полза на германския отбор след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Давиде Калабрия, който асистира на Самуел Чуквуезе за изравнителния гол в 37-ата минута.

В 59-ата минута Джейми Биноу-Гитънс беше изведен от Марсел Забитцер и с точен удар отново изведе Дортмунд напред. Само 12 минути след това Карим Адейеми реализира третия гол във вратата на Милан след подаване на Марко Ройс.

Борусия също се класира за осминафиналите в Лигата, като има актив от 10 пункта на първо място. Милан е на четвърто място с 5 точки.

В другия мач от групата Нюкасъл завърши наравно 1:1 като гост с Пари Сен Жермен. Попадение на Александър Исак в 24-ата минута след пас на Мигел Алмирон осигури необходимата увереност в състава на англичаните, но те не успяха да задържат аванса си.

В допълнителното време Килиан Мбапе реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на наказателното поле на Валентино Ливраменто.

След това равенство Пари Сен Жермен има 7 точки на второ място, докато Нюкасъл е на трета позиция с 5.

В група „Н“ Барселона се класира за осминафиналите за първи път в последните три сезона след победа с 2:1 срещу гостуващия Порто. Каталунците имат 12 точки на първо място след решителен обрат и попадения на Жоао Кансело в 32-ата минута след подаване на Педри и на Жоао Феликс в 57-ата минута след асистенция на Кансело.

Преди това „драконите“ бяха повели чрез Пепе в 30-ата минута.

В последния кръг играят Шахтьор Донецк срещу Порто, като испанският шампион се изправя срещу Антверп, който вече отпадна от евротурнирите.

По-рано днес Шахтьор се наложи с 1:0 срещу белгийците. Украинците и португалците имат по 9 точки на втора и трета позиция в група „Н“.

В група „G“ Манчестър Сити постигна драматичен обрат от 0:2 до 3:2 у дома срещу Лайпциг. Германците взеха изненадващ аванс след голове на Лоис Опенда в 13-ата и 33-ата минута.

Шампионът на Европа реализира три безответни попадения след почивката чрез Ерлинг Холанд, Фил Фоудън и Хулиан Алварес, които се разписаха между 55-ата и 87-ата минута на двубоя.

Сити и Лайпциг си бяха осигурили класиране за следващата фаза още преди този кръг, като „небесносините“ печелят първото място в групата след пет поредни успеха.

В другата среща Йънг Бойс победи с 2:0 пред собствена публика Цървена звезда след автогол на Коста Неделкович в осмата минута и попадение на Люин Блум точно 20 минути след това.

Швейцарците ще играят в Лига Европа през пролетта, докато сърбите отпадат от евротурнирите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора