КЕВР не успя да отмъкне половината сграда на Младежкия театър

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не успя да отмъкне партерните помещения на Младежкият театър „Николай Бинев“ и културната институция запазва цялата си сграда. Директорът на театъра Михаил Байков има намерение да създаде на това място куклен театър.

„Пространството на Младежкия театър е спасено! Благодаря на всички, които подкрепиха каузата! Очакваме създаването на още една сцена за куклен театър в София“, разтръби с апломб новината столичният зам.-кмет по културата Мирослав Боршош в профила си във фейсбук.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пък сподели зам.-кметската публикация с коментар: „Можело да има и добри новини! Младежкият театър „Николай Бинев“ няма да загуби пространството си. Поздравления за всички, които се бориха за тази кауза!“. Куп театрални деятели също са коментирали поста на Боршош с радостни възклицания и съответните емотикони. „Това се казва театрална общност! Браво!“, пише директорката на „Зад канала“ Бина Харалампиева. „Мехлем за душата са подобни новини“, щастлив се обажда и актьорът Алексей Кожухаров.

Преди две седмици самият Христо Мутафчиев и почти всички столични театрални директори, артисти и будни граждани направиха протест в подкрепа на Младежкия.

Четете още

Избор на редактора