Интер грабна трета поредна Суперкупа на Италия

С гол на капитана Лаутаро Мартинес в добавеното време на второто полувреме Интер победи с 1:0 Наполи и спечели за трети пореден и общо осми път Суперкупата на Италия.

Аржентинецът се разписа след ниско центриране на Матео Дармиан, с което хвърли в екстаз по-голямата част от зрителите на стадиона в саудитската столица Рияд.

Интер бе по-добрият отбор през целия мач и пропусна куп положения пред вратата на Пиерлуиджи Голини чрез Маркъс Тюрам, Хакан Чалханоглу и Мартинес. С 21-вия си гол за сезона обаче Лаутаро се реваншира за пропуските си, а за него това бе 123-ти с екипа на „нерадзурите“, което го изравни на девето място в клубната история с Кристиан Виери.

В края на първото полувреме друг гол на Мартинес бе отменен заради засада на Маркъс Тюрам, а грандът от Милано бе улеснен сериозно в 60-ата минута, когато нападателят на Наполи Джовани Симеоне бе изгонен за втори жълт картон.

За старши треньора на Интер Симоне ИИндзаги пък това е рекордна пета Суперкупа на Италия, с която той излиза еднолично на върха във вечната класация.

Двубоят в Рияд бе белязан и от новината за смъртта на голмайстор номер 1 на Италия за всички времена Джиджи Рива. Второто полувреме на мача започна с минута мълчание.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора